15 dingen die je herkent en/of doet als je in de horeca werkt

  1. Gasten die om de menukaart vragen, een halfuur over hun keuze doen en uiteindelijk maar een koffie bestellen.  – Serieus? 
  2. Of gasten die je alle biersoorten die je verkoopt laten opnoemen en vervolgens toch maar een cola willen.  – Facepalm. 
  3. Een groep van 10 – 12 personen die één voor één een kopje koffie bestellen, maar de laatste vraagt zich af of je ook een cappuccino verkoopt en ineens wil de hele tafel tóch ook liever een cappuccino. – Zucht!
  4. Wanneer iedereen op hetzelfde moment wat van je wil, maar je net druk bent, zeggen dat je er zo aan komt of zegt ‘mijn collega komt zo bij u!’ . –  Die collega komt nooit en jijzelf was ook allang weer vergeten dat je gezegd had dat je er zo aan zou komen. 
  5. Gasten die je 10 cent fooi geven omdat ze verder geen kleingeld hebben en jij ze bedankt met een lach want hé, alle beetjes helpen. – Je denkt eigenlijk heel iets anders!
  6. Er valt per ongeluk wat eten van een bord, je kijkt snel of iemand ’t gezien heeft. Zo niet, leg je het gewoon terug op het bord. – De vijfsecondenregel!
  7. Gasten die niks nodig hebben wanneer je langs loopt met lege handen, maar zodra jij 6 borden op je arm hebt ineens zo’n zin hebben in wat te drinken. – Whyyyy? 
  8. Een groep van twintig personen aan één tafel die het leuk vinden om apart hun drankje te bestellen.
  9. Wanneer je met eten aan tafel komt en vraagt wie bijv. de uitsmijter had, iedereen je glazig aankijkt en niemand meer weet wat hij/zij besteld had. – Zucht.
  10. Je neemt een verkeerde bestelling op maar geeft aan tafel bij de gasten de keuken de schuld en andersom!
  11. Even naar ’t toilet gaan terwijl je helemaal niet moet plassen, maar gewoon.. zodat je even kunt zitten! – En ook meteen even Facebook, Instagram en Snapchat kunt checken!
  12. Gasten die denken dat er in maart of april al mosselen te verkrijgen zijn. ‘De R zit toch in de maand!’
  13. Gasten die als hoofdgerecht hun biefstuk doorbakken willen omdat ze geen rauw vlees eten, maar als voorgerecht wel een rundercarpaccio bestellen. – Eeehm, oke. Logisch!
  14. Na al die jaren lach je nog steeds om de grap wanneer mensen het bonnetje niet willen omdat ’t toch niet te declareren valt. – Ha ha ha ha ha ha, origineel! 
  15. Er zijn altijd van die vriendelijke gasten die je willen ‘helpen’ bij het afruimen van de tafel. Ze stapelen alleen alles net verkeerd en helpen je dus eigenlijk helemaal niet maar.. lief blijven lachen!
Advertenties

Een gedachte over “15 dingen die je herkent en/of doet als je in de horeca werkt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s